UV Examen 31 oktober 2015

Vandaag is er weer een UV examen geweest bij de Boxerkringgroep Wognum. Dit is een test om de conditie van de boxer/hond te toetsen. De boxer/hond legt een parcours af van 20 km, begeleidt door de baas die ernaast fietst. Het eerste stuk is 8 km. Dan hebben honden en baasjes 20 minuten pauze. Het tweede stuk is 7 km, dan weer pauze en het laatste stuk 5 km.
Het weer was fantastisch. Blauwe lucht en windkracht 3 á 4. Prima temperatuur, deze was niet te hoog voor de honden.(Boven de 20 graden, mag er niet gefietst worden, vanwege risico op oververhitting bij de hond.) Ook de route is prachtig door het Noord Hollandse landschap rondom Wognum.

Om 10 voor half 10 vertrokken we vanaf het clubhuis. De 6 boxers en 1 Rottweiler gingen enthousiast van start. Een boxer iets te enthousiast en deze nam de baas bijna met fiets en al de sloot in. Gelukkig liep het goed af en belande hij in het zachte gras, waardoor ze samen weer verder konden. Na wat opstartperikelen liepen alle honden netjes naast de fiets en zag het gangwerk van de honden, er soepel uit. Toen we aankwamen bij de eerste rustplaats kwamen de koppels redelijk dichtbij elkaar aan, op 1 boxer na.
Het tempo van deze combinatie was dusdanig laag, dat ze te laat aankwamen voor de eerste pauze. Keurmeester Quartel liet het duo toch doorgaan, maar het tempo moest omhoog. Gelukkig ging dat het tweede en het derde stuk prima en eindigde iedereen zonder problemen.
Na een korte pauze, werden de honden met de baasjes op het trainveld gevraagd om een stukje appèl te lopen. Dit is om te kijken of de honden na het fietsen nog fit zijn. Ook dit verliep goed, waarna alle honden geslaagd waren. Gefeliciteerd iedereen! Met een mooie medaille en een certificaat en een heerlijke lunch, verzorgd door Sonja Swenneker en Elise Gaarthuis, ging iedereen naar huis.
Keurmeester Quartel hartelijk dank voor de prettige manier van keuren, Sandra Nijholt voor de organisatie, Janus Burger voor het veilig rond rijden van de keurmeester en Ruud Gaarthuis voor het voorrijden en regelen van het examen en Sonja en Elise voor de lekkere lunch. Graag iedereen weer tot volgend jaar.
De foto’s van het UV examen vindt u op onze google plus pagina. Klik op de “fotolink” rechtsboven op de site of direct via deze link.