Gedrag en gehoorzaamheid training

Inleiding over training

U kunt bij ons terecht voor diverse trainingen, voor puppy tot oudere hond.

Wij hanteren geen wachtlijst, omdat wij van mening zijn dat training op elk gewenst moment moet kunnen worden begonnen. Als u zich aanmeldt voor training met uw boxer kunt u vrijwel altijd de zaterdag daarop volgend beginnen.

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met onze contactadressen. Iedere zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur trainen diverse groepen op ons terrein. U kunt uiteraard ook eerst eens komen kijken.

A-examen

Dit is het eerste club-examen binnen de gedrag- en gehoorzaamheidstraining, dat uw boxer bij onze Kringgroep kan afleggen. De oefeningen bestaan uit: lijnvolgen met figuur en wendingen, ook in looppas, gebit tonen, sta-oefening, zit-oefening met blijven, af-oefening met blijven, omgang geleider/hond en omgang hond t.a.v. andere honden.

B-examen

Examen voor de gevorderde honden binnen de gedrag- en gehoorzaamheidstraining. De oefeningen bestaan uit lijnvolgen met figuur en wendingen, gebit tonen, sta-oefening, plaats-oefening, vooruitsturen, afblijven met geleider uit zicht, omgang geleider/hond en omgang hond t.a.v. andere honden.

C-examen

Het programma bevat: lijn-volgen met figuur en wendingen, los volgen met figuur en wendingen, gebit tonen, sta-oefening, plaats-oefening over grotere afstand, vooruitsturen over grotere afstand zonder hulp, afblijven met geleider uit zicht (3 min.), omgang geleider/hond en omgang hond t.a.v. andere honden opgesteld in het vierkant.

De exameneisen voor A, B en C kunt u hier downloaden of
hieronder bekijken.

Kosten training

De kosten voor de trainingen hebben wij bijzonder laag gehouden en dat is alleen maar mogelijk omdat onze instructeurs zich louter en alleen uit liefde voor het ras inzetten en daar geen geldelijke beloning tegenover staat.

De kosten voor deelname aan de puppy- en aansluitende gedrag- en gehoorzaamheidscursus zijn voor de eerste 6 maanden € 95,- .

Wilt u na die periode doorgaan met de training dan rekenen wij voor elke periode van 6 maanden € 75,-.

UV Examen

Verder is er bij ons de mogelijkheid een officieel UV-examen af te leggen. Hier kunnen zowel honden die gedrag & gehoorzaamheid trainen als honden die IPO trainen, aan meedoen. Ook gasten van buiten de kringgroep zijn welkom. U dient in het bezit te zijn van een werkhondenboekje, verstrekt door de Raad van Beheer.

Hierbij moet de hond 20 km naast de fiets van de geleider lopen in een tempo van tenminste 12 km per uur. Na 8 km wordt een rustpauze van 15 minuten gehouden. Na de volgende 7 km. wordt een rustpauze van 20 minuten gehouden. Dan volgen de laatste 5 km.
De conditie van de hond en zijn voetzolen worden hierbij steeds gecontroleerd. Na afloop krijgen de honden nog 5 min. pauze alvorens ze nog enkele korte appèl-oefeningen moeten laten zien.

Uiteraard moet van tevoren stapsgewijs naar dit examen toe getraind worden. Na een goede voorbereiding moet dit examen voor een gezonde hond geen enkel probleem zijn.  Een trainingsschema kunt u op de vereniging krijgen.