GG Examen 18 oktober 2014

Super mooi weer en de examenkandidaten konden ook nog eens uitslapen. Je zou zeggen een betere voorbereiding kan je niet wensen, zeker niet nadat de laatste weken, met extra lessen op de woensdag avond onder leiding van Jos en Ben, de puntjes op de i waren gezet.

En toch deze dag moet het gebeuren! De baas is wat gespannen, de hond reageert hierop en dan zijn we er: “dit doet hij anders nooit”.  Ineens is die sloot met koel water toch wel erg lekker, of de zoon van de baas toch wel erg leuk en dan moet je hem toch zeker even gedag zeggen. Vanuit de ogen van de hond logisch gedacht, alleen de baas staat met kromme tenen en binnensmonds te vloeken op het veld. Ook volgen aan de lijn blijkt ineens moeilijker dan gedacht. De baas barst van de zenuwen met al die mensen die naar hem kijken, en loopt toch iets minder ontspannen rond dan tijdens de training.

Dat een hond en zeker een Boxer hierop reageert is logisch want die vindt al die poespas maar raar en denkt: “baas doe toch eens normaal, zo loop je anders ook niet”.

Kortom een dilemma is geboren, waarbij de hond gaat reageren op het in zijn ogen afwijkend gedrag van de baas, en ja dat kost over het algemeen punten.

Een pittige taak voor Janus en Akis om dit alles toch op waarde in te schatten en te beoordelen, waarbij de resultaten soms mee en soms tegen vallen.

In de foto link kan iedereen in ieder geval de nodige foto’s uploaden als herinnering aan deze dag, en namens de trainers mag ik zeggen: vooral doooooorgaaaaaan.

 

A 1 Bart Schopmeijer met Babs
2 Martin de Vries met Kiara
3 Jos de Greeuw met Donny
4 Yvonne Zijp met Ties
5 Henny vd Wel met Barry
B 1 Wally van Houten met Viggo
2 Majella Liket-Geurs met Cirse
3 René Klok met Isa
C 1 Martin Hoekstra met Red
2 Jenny Schopmeijer met Esra