UV Examen 15 november 2014

Op 15 november vertrokken 7 hondenliefhebbers (6 boxers, 1 herder) op een druilerige dag voor het UV Examen. Voor de start ontvingen zij een aanmoediging en tips van de keurmeester, dhr. Quartel. Onder leiding van Janus Burgers als wedstrijdleider vertrokken de 7 deelnemers om ca. 0900 uur vanuit het clubgebouw.

Het weer was druilerig, een beetje miezerregen maar een prima temperatuur voor de honden. De groep van deelnemers viel tijdens de eerste 8 kilometer uit elkaar. Voorop reden Henry met Double Trouble, Ellis met Atlas en Sonja met Arran. Kort daarop volgden Nico met Juno en Petra met Joep. Uiteindelijk sloten Majella met Circe en Marga met Daybreak de rijen. De honden en geleiders moesten allen hun tempo vinden en na 8 kilometer kwam iedereen gespreid binnen.

Tijdens de eerste pauze genoten de geleiders van een kopje koffie met koek en konden de honden uitrusten en water drinken. De honden hadden zich goed gehouden en zagen er fit uit. Na de start van de tweede etappe gingen de achterliggers voor om zo het tempo te stabiliseren. Dit werkte prima en de honden en geleiders liepen de tweede etappe moeiteloos uit.

Na een korte inspectie door de heer Quartel tijdens de tweede pauze ging elke hond geïnspecteerd ongeschonden door naar de derde en laatste etappe van 5 kilometer. Het weer was opgeknapt en rond 1045 uur kwam iedereen aan bij Kringgroep Wognum. De bezemwagen van Desiree en André de Bake is niet nodig geweest wat André de gelegenheid gaf voor het maken van foto’s (zie foto link).

Na een korte pauze was de tijd voor een kort appèl en werden alsnog de pootjes gecontroleerd. Iedereen was geslaagd en kon naar binnen voor een heerlijke lunch verzorgd door de Sonja en Elise met een verse soep.

De diploma uitreiking ging vergezeld met een anekdote van de heer Quartel waarbij hij de organisatie van kringgroep Wognum en de uitvoering door de deelnemers prees.

Na een gezellige en sportieve dag zijn weer 7 deelnemers geslaagd voor hun UV examen. Iedereen gefeliciteerd en iedereen die heeft meeholpen: bedankt!

Voor iedereen die het nog eens wil terug zien: de video en de foto’s staan onder de link.