Wandeldag 2 januari 2016 Groep Martin/Ben

Om het goede groepsgevoel nog verder aan te halen, is er met de boxers uit de groep van Ben en Martin, spontaan een wandeldag georganiseerd. Voor een aantal cursisten, was dit de 1e keer waarop er een wandeling met zo een grote groep werd ondernomen, eigenlijk dus heel spannend.

Door San Bello waren de locatie van de wandeling en de lunch bedacht, dus eerst op naar het natuurgebied Egboetswater, gelegen ten noorden van Hauwert nabij Oostwoud. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Egboetswater. Hier regeert de rust. Midden in de polder geniet u van het water, bos en weide en van de vele (water)vogels die het gebied gebruiken als vlucht-, rust- en fourageerplaats. Niet alleen kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen, varen en vissen; u kunt ook deelnemen aan een van de excursies van IVN West-Friesland, die vanuit ‘het Egboetje’ worden georganiseerd. Het Egboetswater is een groen en waterrijk gebied dat weids is opgezet. Er is een ligweide met speelmogelijkheden en er is afmeergelegenheid voor boten. Visliefhebbers kunnen hier uren vertoeven. De auto kunt u parkeren aan de Liederik, de Pukweg en het Veldhuis. Aan de Liederik vindt u tevens ‘het Egboetje’. Honden zijn aangelijnd welkom in het Egboetswater. Buiten het broedseizoen (nu dus) mag u de hond loslaten op de daarvoor aangewezen plaats (raadpleeg de plattegrond op de website voor meer info).

Jupiter was ons niet helemaal goed gezind, maar het was nou ook niet zo dat de wandeling door extreme regen in het water viel. De boxers waren sowieso enthousiast en je kon echt merken dat het voor hun een feest der herkenning was. Door dit enthousiasme zaten de moddervlekken tot achter onze oren, maar dat mocht de pret niet drukken (gelukkig zag je daar tijdens de lunch niets van onder tafel). Ook tijdens de wandeling was te merken dat we geleerd hebben, er heerste een kalme sfeer, wat door de honden uiteraard werd overgenomen (een mooi roedel volgens uw trotse instructeur). Tijdens de wandeling zijn mooie foto’s gemaakt, onder andere door Ineke Brouwer, onze eigen Paul Huf, het resultaat kunt u zelf bewonderen.

De lunch werd genoten in restaurant “gewoon lekker” in Wervershoof, en eigenlijk deed dit restaurant zijn naam niet de eer aan die het verdient. Het was niet gewoon lekker, maar heel, heel, heel lekker (dank aan Jochem Meijer). Tussendoor werd er nog wel even gekeken of alles goed was met de boxers in de auto, maar die waren veel te moe van al dat spel om zich nog druk te maken over het gemis van hun baasjes. Het mooie van zo een dag is altijd dat je eindelijk eens de kans krijgt om meer te weten te komen over de andere cursisten. De kans dat je iets interessants hoort is veel groter dan 1 op 100 (vind je ook niet Warner?).

Het was een zeer geslaagde dag die zeker vervolg krijgt. Er gaan al geruchten dat er een cursist democratisch (?) is gekozen om het volgende keer te regelen.

Geen eenvoudige opgave nu de lat al zo hoog is gelegd, top gedaan, San Bello!